Egészségügy

Egészség és Egészségügy! A két különböző dolog! :)

Stroke - Ne késlekedjen - Kampány az életért!

2009. április 05. 17:01 - Egeszsegugy

A Magyar Stroke Társaság április elsejétől országos kampányt indít, ezzel is felhívni a társadalom figyelmét a Stroke veszélyére, az időablak fontosságára. Ugyanakkor szeretné megismertetni a lakosságot a szélütés tüneteivel.

A mai napon a Magyar Stroke Társaság Budapesten a Duna Palotában tartotta a kampányindító sajtótájékoztatóját, amelyet  Várkonyi Andrea a TV 2 közismert személyisége vezényelt le.

Csiba László professzor a Magyar Stroke Társaság elnöke a tájékoztatón hangsúlyozta: a most induló kampány fő célja, hogy megismertessék a lakosságot a Stroke tüneteivel, hangsúlyozva, hogy azok észlelésekor azonnal hívják a mentőket. Az időfaktor fontosságát jelképezi a kampány jelmondata is "Stroke-ne késlekedjen” - " Minden perc számít”

Sajnos a betegek nincsenek tisztába a Stroke tüneteivel, szívesen várnak,, gondolván, hogy másnapra kialusszák, nem is számítva arra, hogy ezzel mekkora bajt okoznak nemcsak maguk, hanem a közvetlen környezetük és a társadalom számára is.

A cikk folytatása az Egészségügy.Info oldalon. Megtekintéséhez kattints ide!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegugy.blog.hu/api/trackback/id/tr511047835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása