Egészségügy

Egészség és Egészségügy! A két különböző dolog! :)

EKG önellenőrzés könnyedén otthon?

2008. november 13. 06:45 - Egeszsegugy

Az EKG berendezések nem egyszerű számadatokat szolgáltatnak, mint egy vércukor vagy vérnyomásmérő készülék, hanem bonyolult görbéket a szív működéséről.

Mivel a görbék kiértékelését csak szakember (orvos) tudja elvégezni, ezért otthoni önellenőrzésre használható EKG készüléket látszólag lehetetlen készíteni.

Egy hazai cég, a Docinfo Kft. mégis megoldotta a gordiuszi csomót, és olyan EKG-berendezést készített, amely kimondottan otthoni használatra készült.

A Cardy kisméretű, intelligens készülék, amely igen egyszerűen működik. A mérést a készülék kijelzőjén megjelenő üzenetek segítik. A használatához csupán 6 öntapadó elektródát kell felsőtestünkön elhelyezni. A felvétel ezután egyetlen gombnyomással elindítható. A készülék ellenőrzi az elektródák sorrendjét, a görbék minőségét, majd analizálja azokat.
 

A cikk folytatása az Egészségügy.Info oldalon. Kattints ide!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegugy.blog.hu/api/trackback/id/tr88766438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása