Egészségügy

Egészség és Egészségügy! A két különböző dolog! :)

Amit az orvosok nem hangsúlyoznak eléggé a szívbetegségekkel kapcsolatban

2018. február 16. 08:52 - Egészség Ügy

szinezd-ki-az-utad-egeszsegig-gyumolcsokkel.jpg

Szívelégtelenségnek nevezik az orvosok azt az állapotot, mikor valamilyen betegség, vagy az erek állapota miatt a szív izomzata meggyengül, elhal és e miatt a szív nem képes rendesen betölteni a „vért pumpáló” szerepét. Egy súlyosabb infarktus után is létrejöhet ilyen állapot.

A szívelégtelenség diagnózisának megállapítása után a páciens a kórházi kardiológiai osztályra kerül. Itt dolgozzák ki az orvosok a gyógyszerezésének felépítését. Ez akár hónapokig tartó folyamat is lehet.

Ha a gyógyszerezésben a stabil állapot beáll, a páciens elhagyhatja a kórházat és a terápiát a családorvos folytatja, ideális esetben tovább finomítja.

Ennek hatására a páciens életminősége javul az állapotával együtt. Ezután legtöbbször elegendő a rendszeres kardiológiai ellenőrzés, a páciens és a hozzátartozóiknak oktatása, ill. még az életvezetési tanácsadás.

Ennek elkerülésére jobb, ha inkább megelőzöd a szívbetegségeket!

Ehhez:

  • hagyd abba a dohányzást
  • mozogj eleget
  • csökkentsd a súlyod (ha túlsúlyos vagy)
  • csökkentsd a koleszterinszinted

Szóval egyértelműen mielőbbi életmód változtatás a megoldás. Mit szedj, mit egyél és mit tegyél, részletesen bemutatjuk itt:

Szívinfarktus helyett!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegugy.blog.hu/api/trackback/id/tr9413673426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása