Egészségügy

Egészség és Egészségügy! A két különböző dolog! :)

Influenza

2008. november 08. 08:16 - Egeszsegugy

Az influenza nem más, mint a légutak megbetegedése influenza vírusnak köszönhetően,de a kísérő tünetek az egész testet érintik.

 

Az influenzát vírusok okozzák, megkülönböztetünk influenza "A"-t, "B"-t és "C"-t. A vírusok képesek a genetikai információjukat változtatni, ezért nem válunk rezisztensé velük szemben, mint más vírusok által okozott betegségekkel szemben. Pontosan ezért lehetséges újabb és újabb fertőzés más vírustörzsekkel. A genetikai állomány kisebb változása 1-3 évenként új, kisebb méretű járványokhoz vezet. Az influenza "A" vírus ellenben nagyobb mértékű változásra is képes, ez vezet 10-15 évenként globális járványokhoz. 1977 óta világszerte két influenza "A" altípus vándorol körbe a világon. Az influenza "B"" által okozott megbetegedések sokkal veszélytelenebb lefolyásúak, mint az "A" által okozottak. A "C" típus pedig csak elvétve okoz megbetegedést az emberek között.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegugy.blog.hu/api/trackback/id/tr78756733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása