Egészségügy

Egészség és Egészségügy! A két különböző dolog! :)

Már hazánkban is elérhető a legmodernebb fogbeültetési technológia

2009. április 05. 16:57 - Egeszsegugy

Megalkotója, a Nobel Biocare fogászati pótlásokat gyártó cég önálló leányvállalatot alapított Magyarországon, hogy elterjessze a jövő fogászati technológiáját.

A világ legrégibb múltra visszatekintő fogászati implantátum gyártója, a svéd Nobel Biocare, a '60-as évek elején alkotta meg a mai értelemben vett modern implantátum prototípusát. A vállalat a korszerű fogászati implantológia megalapítója, Prof. Brånemark munkásságának örököse és továbbfejlesztője. A zürichi és a gothenburgi székhelyű céget 1981-ben Nobelpharma néven alapították, majd 1996-ban kapta a Nobel Biocare nevet.

A fogászati pótlások kutatás-fejlesztésével, gyártásával és terjesztésével foglalkozó cégnek Svédországban és az Egyesült Államokban összesen négy gyártóközpontja van, a világ minden pontján pedig 33 leányvállalata. A Nobel Biocare Holding AG részvényeit a SWX Swiss Exchange and the Stockholm Stock Exchange tőzsdéken jegyzik. A több mint 1800 főt alkalmazó Nobel Biocare 35 százalékos részesedéssel rendelkezik a világ fogászati pótlásokat gyártó piacán. A legrugalmasabb és legátfogóbb fogászati megoldások - fémmentes fogművek, implantátumok – gyártója a modern fogászati tudományhoz nemcsak kutatásaival, hanem világszintű oktatási programjaival és az egyetemi kutatást-oktatást fejlesztő együttműködéseivel is nagymértékben hozzájárul.

A Nobel Biocare piacvezető a fémmentes, biokompatibilis fogászati implantátumok gyártásában és tervezésében. Magyarországon ezekből a termékekből 2007-ban mintegy három millió dollár (2007. évi átlagárfolyamon 518 millió forint) forgalmat ért el. A magyar cég, Oroszországot, Litvániát, Lengyelország után a negyedik leányvállalat a kelet-európai régióban. 

Innovatív és kíméletes fogpótlási eljárások – a páciensek szolgálatában

A Nobel Biocare nevéhez fűződik a legfejlettebb fogorvosi rendelőkben már világszerte alkalmazott Procera® rendszer kifejlesztése - melynek segítségével egyszerűen juthatunk el a 3D számítógépes tervezéstől a sablonnal irányított sebészeten keresztül a teljesen egyéni, fémmentes fogpótlásokig.

A Nobel Biocare szolgáltatja a computer technológiával irányított, úgynevezett NobelGuide terápiát, amely lehetővé teszi, hogy minimális beavatkozással, akár sebészeti feltárás nélkül, a hagyományos beültetés idejének töredéke alatt elvégezhető legyen az implantáció.

Teljes fogsorbeültetés egyetlen óra alatt, műtéti beavatkozás nélkül!

A cikk folytatása az Egészségügy.Info oldalon. Megtekintéséhez kattints ide!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegugy.blog.hu/api/trackback/id/tr581047829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása