Egészségügy

Egészség és Egészségügy! A két különböző dolog! :)

Ultrahang fejlemények

2009. március 28. 22:27 - Egeszsegugy

Az Európában március 7-én bemutatott új technológia segíti a kórházakat abban, hogy megbirkózhassanak azzal a kihívással, amelyet a különösen túlsúlyos páciensek vizsgálata jelent

A túlsúlyos betegek növekvő aránya ösztönözte annak az új eszköznek a kifejlesztését, amely lehetővé teszi a klinikusok számára, hogy jobban „keresztül lássanak” a különösen vastag zsírrétegen, jobb diagnózist biztosítva az elhízott betegek esetében.

Az új technológia, amelyet ma először Európában vezettek be, kiküszöböli az ultrahang hullámok torzítását, amely akkor jön létre, mikor az áthalad a páciens bőre alatt és a belső szervek körül lévő vastag zsírrétegen.

Az eredmény tisztább és élesebb kép még a legmélyebben fekvő szervek esetén is. Ez javítja a letapogatás hatékonyságát és pontosságát ennél a bonyolult pácienscsoportnál. Az új Philips eszköz belső tesztjei azt mutatják, hogy így a vizsgálati idő akár 38 százalékkal rövidül. Ráadásul az esetek akár 69 százalékában nincs többé szükség későbbi vizsgálatokra a nem megfelelő képminőség miatt.

Az új C5-1 PureWave vizsgálófej – ami a rendszernek az a része, amely kibocsátja és fogadja is az ultrahangokat - ma került bemutatásra Európában az Európai Radiológiai Kongresszuson (European Congress of Radiology - ECR) Bécsben. Az eszköz, amely a már meglévő Philips iU22 ultrahang rendszerrel üzemel, úgy került kialakításra, hogy megkönnyítse az egészségügyi személyzet számára a túlsúlyos páciensek ellátását, segítve ezzel a kezelési költségek csökkentését.

A cikk folytatása az Egészségügy.Info oldalon. Kattints ide!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegugy.blog.hu/api/trackback/id/tr301032103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása