Egészségügy

Egészség és Egészségügy! A két különböző dolog! :)

Gyakori szív-, érrendszeri megbetegedések Magyarországon

2008. november 10. 21:12 - Egeszsegugy

A Világ Egészségügyi Szervezet (WHO - World Health Organisation) felmérése szerint a szív-, érrendszeri megbetegedések az összes megbetegedések 55 százalékában felelősek a nők, és 43 százalékban a férfiak halálesetében Európában, ami lényegesen magasabb, mint az összes rákos megbetegedés által okozott haláleset összesen.

A szív-, érrendszeri megbetegedések kezelésének költsége évente 169 milliárd euróba kerül, amely 372 eurós átlagos költséget jelent személyenként. Az Európai Unión belül a 100.000 lakosra jutó szív-, érrendszeri megbetegedésből eredő halálesetek száma 493 évente, amely erős kontrasztban áll az Európai Unió 15 leggazdagabb országában 100.000 főre jutó 213 halálesettel. (Az EU 15 leggazdagabb országa, az „EU-15” az Európai Uniónak azok a tagjai, amelyek a 2004-ben bekövetkezett bővüléskor már tagok voltak: Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Luxembourg, Hollandia, Portugália, Spanyolország, Svédország és Anglia.)

Olvasson tovább a magyarországi helyzetről az Egészségügy.Info oldalon! Kattintson ide!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegugy.blog.hu/api/trackback/id/tr36762277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása